Værd at se / Gibraltar

Gibraltar

Hvis tiden er til det, er Gibraltar bestemt et et besøg værdig. Kør 2 timer, tag evt. en overnatning og brug en dag eller to på at kigge på byen. Der er mulighed for at handle toldfrit, men hav den store tegnebog med, det er ikke billigt at overnatte.
 
Gibraltar syner ikke af meget på landkortet, men er af den grund absolut ikke betydningsløs, hvad historien også vidner om.
 
Med sin strategiske placering ved indsejlingen til Middelhavet har Gibraltar siden fønikernes tid været eftertragtet blandt stormagterne.
 
Senest er det englænderne, der er løbet af med sejren, og derfor er landet i dag et lille stykke England hæftet på Spanien.
 
Blandt seværdighederne er Gibraltar Museum og den flotte drypstenshule Skt. Michael Grotte.
 
En af de største attraktioner på halvøen er de vildtlevende berberaber.
Aberne holder til på Gibraltarklippen, og de er en stor turistattraktion.
 
Mulighederne for at komme op på klippen er store, og hvis bare man går rundt i Gibraltar er der masser af minibusser og chauffører som tilbyder en tur op på klippen, for at se alt hvad der hedder historie, og så de sjove aber.
 
Derudover er der også store chancer for at se delfiner helt tæt på. Der er flere forskellige både der tilbyder ture ud på havet (tæt på Marokko).
Chilches Holiday  | beeken@mail.dk